För vem?

Pondus är till för organisationer och andra som upprätthåller webbsajter på svenska i Finland. Deltagarna i Pondusnätverket utarbetar som bäst tillsammans enkla rekommendationer och verktyg för att öppna och länka data, vilket skapar förutsättningar för webbanvändarna att bättre hitta och utnyttja det material som finns på sajterna. Om du vill vara med och utveckla Pondus hittar du kontaktuppgifter här.

Ett sätt att utnyttja materialet är fönsterapplikationer, widgetar, med specificerade informationsflöden. Inom Pondus utarbetas modeller för widgetar som vem som helst kan ladda ner till sin sajt och använda för att skapa  informationsflöden som är till nytta och glädje för just den sajten. Ett relevant flöde kan ge dina webbgäster anledning att återkomma till din sajt.

Men också andra kan använda information på din webbsajt för att skapa nya intressanta webbtjänster. Det ökar synligheten och ger din sajt fler besökare. 

Du väljer själv hur mycket du vill satsa på Pondus, vad som lönar sig för dig och med hurdan tidtabell. Via Pondusnätverket kommer du att nå en mycket stor del av de finlandssvenska webbanvändarna!

Ordförklaringar

Om du undrar vad metadata eller ett öppet gränssnitt är har vi gjort en liten ordlista för dig.

LÄS MER